Välkommen hit

För 26:e gången så arrangeras Örebro Vinmässa tidigare Chateau Grand Cru! Nu med nytt namn, ny kostym och nya aktiviteter både tiden innan och på mässan, vi tar vi steget till en komplett smakupplevelse med dryck, mat och delikatesser.

Efter bytet av lokaler till Conventum Arena fortsätter vi på det lyckade valet väljer att vara där även år 2020. På Conventum Arena finns stora rymliga lokaler, som har kapaciteten att ta in alla som vill besöka Örebros populära vinmässa, och som lämpar sig ypperligt för ett sådant här evenemang. Det blev enklare att ta sig fram till utställarna tack vare det större utrymmet och gav oss som arrangörer tillsammans med utställare möjligheten att bygga upp trevliga miljöer där gäster t.ex. kan slå sig ner och njuta av de goda inslag som mässan erbjuder.

Varför en festival?

Kombinationen av mat och dryck är något som vi alla är nyfikna på och det finns ett stort intresse av att vilja prova sig fram för att hitta sina egna kombinationer. Här kan man hitta allt från små lokalproducenter till större importbolag. Det är väl dessutom rätt fantastiskt att kunna prova ett lite dyrare vin innan man går till Systembolaget för att inhandla? Efter ett besök på Örebro Vinmässa slipper du ”köpa grisen i säcken”.

Vilka är utställarna?

Vi kommer att ha utställare som bl.a. är stora och små importörer av vin, osttillverkare och annan småskalig verksamhet samt en rad olika choklad- och delikatessföretag som importerar från världens alla hörn. Som besökare går du runt och köper provsmak hos utställarna och beroende på vilken dryck man provar så kostar det olika. Du betalar t.ex mer för ett dyrare vin än ett enklare. Utställare utan alkoholhaltiga drycker brukar erbjuda gratis provsmak och generösa mässpriser på sina varor som du kan köpa med hem.